-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16436 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

نگرش «خوارج» به مسئله امر به معروف و نهي از منكر چگونه بود؟
در فقه خوارج، امر به معروف و نهي از منكر يك تعبد محض است؛ يعني انسان حق ندارد حساب و منطق را در آن وارد كند. او بايد كوركورانه و چشم بسته، امر به معروف و نهي از منكر كند ولو يقين دارد كه در اينجا سرمايه را مصرف مي كند و سودي هم نمي‎برد. مي‎گويد به ما مربوط نيست، خدا گفته تو بايد به هر حال امر به معروف و نهي از منكر كني. ائمه ما به ما گفتند اين اشتباه است؛ خدا اين جور امر به معروف و نهي از منكر را دستور نداده است.
در امر به معروف و نهي از منكر قطعاً بايد حساب، تدبير، فكر و منطق به كار برده شود. علمايي كه در مسائل اجتماعي مطالعه كرده اند، گفته اند كه راز انقراض خوارج همين بود كه در امر به معروف و نهي از منكر، منكر منطق بودند. مثلاً يك نفر از آنها مي‎آمد در حضور يك جبار گردنكش در حالي كه شمشيرش را كشيده بود و يقين داشت كه در اينجا حرفش كوچكترين اثري ندارد، به اصطلاح خودش امر به معروف و نهي از منكر كند، او هم آناً او را معدوم مي‎كرد. به اصطلاح تاكتيك نداشتند، منطق و حساب در كارشان نبود، بي‎گدار خودشان را به آب مي‎زدند. در نتيجه، منقرض شدند.

مجموعه آثار شهيد مطهري ج 17ـ حماسه حسيني صفحه: 304
شهيد مطهري

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.